söndag 12 oktober 2008

Länge sen sist...

Nu har det gått ett tag sedan vi uppdaterade, så håll i er!!!
Förra lördagen åkte vi till Glösa för att titta på gamla hällristningar. Vi trotsade det snöblandade regnet och tog en liten promenad. Så här såg det ut då:
Klara, färdiga... :
Jättevackra höstfärger:
Hällristningarna:Klassikerbild ;) :
Snö på skutan på vägen hem:

I fredags gjorde Addis sin första dag på ICA Duved (foto kommer i ett senare inlägg, det ligger i Addis mobil).

Och i lördags så gjorde då Milla debut i utställningssammanhang!

Vi gick upp väldigt tidigt för att åka till Sundsvall (som tur var hade vi sovit hos Fredrik i Östersund (TACK!!!!) för annars hade vi behövt gå upp två timmar innan vi gick och lade oss ;).
Väl framme blev det lite stressigt ändå, men vi kom igenom veterinärbesiktningen och in, och Milla går in som nr 2 av tikarna (först bedöms hanarna för sig, och sen tikarna).
Efter enskilda bedömningar av domaren får Milla ett rött band + Ck. Det röda bandet betyder att hon är av "första klass" enligt rasstandarden och Ck betyder att hon får vara med och tävla om Certifikat (ett per kön och ras, d v s bästa tiken och bästa hanen i rasen).

När vi stod och väntade på att den sista tiken skulle bli bedömd passar Milla på att bajsa mitt i ringen, lite pinsamt men Leif löste det galant :)
Därefter bedömer domaren de tikar som är av första klass mot varandra, och han valde länge, men beslutade sig till sist för en annan tik som vinnare, och Milla som tvåa.

Eftersom det var en internationell tävling kallas certifikatet CACIB, och Milla fick då reserv-CACIB, och det betyder att domaren ville föreslå henne till att få (internationellt) certifikat också, men det delas då som sagt bara ut ett per kön och ras.
Efter bedömningen får man en liten lapp med domarens kritik på, och Milla fick väldigt bra kritik! Nästa utställning ska vi se till att hon tar cert!!!
Varför vill man då ha certifikat? (Det kanske Addis kollegor på Volvo kan svara på?!?! ;) Jo, för om hunden får tre certifikat, vid tre olika tillställningar så anses den vara av så pass hög standard att den blir champion! Får hunden tre cert i Sverige så blir den svensk champion, och tre CACIB = internationell champion. Ganska krångligt att förstå alla regler, men ändock kul att åka på hundutställning! :)



Idag gick vi, Emelie och hundarna upp till toppen av Mullfjället, och där finns också några bilder i mobilen. Det var regnigt och kallt och jobbigt, men kul att känna att man till slut kom upp på toppen! :)

Idag bakar Leif foccacia igen (fast med lite soltorkade tomater och annat gojs i *mums*) och nedan kan ni hitta (de efterfrågade) recepten på Emelies Brownies:
Blanda 8 ägg och 10 dl socker väl. Rör försiktigt i 6 tsk vaniljsocker, 4 krm salt, 2,5 dl kakao och 6 dl mjöl. Smält 400 g smör och rör ner lite i taget.
Häll ut på en bakplåtspappersförsedd plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25-35 minuter. Skär upp i SMÅ fyrkanter när det svalnat, de är mäktiga men ack så goda!

Och de Chocolate Cookies Addis gjorde i förra veckan:
Rör ihop 250 g rumsvarmt smör med 1 tsk vaniljsocker, 2,5 dl socker och 1,25 dl farinsocker. Rör ner 1 ägg, 0,75 dl kakao och 2 msk mjölk i tur och ordning. Rör ner 1/4 tsk bakpulver i knappt 4,5 dl mjöl. Rör i 2,5 dl hackad blockchoklad. Klicka ut på bakplåtspappersförsedd plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter. Vi bytte ut blockchokladen mot hackade valnötter, jättemumsigt!

Förresten så kommer Addis ner till Götet v44-45, över Halloween, så håll ögonen öppna, hon kan dyka upp när ni minst anar det...! :)

3 kommentarer:

Neda sa...

Guuuuuuuuud va roligt att du kommer.
Miss you.

Kramisar

Malin sa...

Vad härligt med utflykt!!! Vilken underbar bild på Milla när hon ligger och visar nosen. Sååå söt! hihi!
*kram*

Addis och Leif sa...

Neda: jag saknar er också!

Malin: Visst är hon ett charmtroll?!? ;)

/A