lördag 15 november 2008

Snö och lussekatter

Vid första snön så bakar Addis alltid lussekatter. Bor man i Göteborg brukar det infalla lagom till Lucia men i Duved kommer snön tidigare och därmed även lussekatterna.


Det är inga drivor med snö utanför på den här bilden, men den är några dagar gammal. Nu är ALLT täckt av snö! Ska se om vi inte kan ta en ny bild på vår fina Narnia-lyktstolpe!

Under förra veckan gav vi oss av upp till Handöl, dels för att titta på forsarna, ta kaffe på fiket och se om vi kunde hitta lite täljsten. Tyvär var fiket stängt men vi hade glögg och Addis goda lussekatter så vi höll oss vid liv ändå.


Att använda självutlösare är inte alltid lätt. Men efter ett antal försök fanns vi båda med på bild och hundarna sitter ju nästan bra.

Lättare är att ta bild på en i taget...

Hej hopp över hängbron som går över Handölsforsarna :) Detta inspirerade Leif att senare på kvällen gå och hyra senaste Indiana Jones-filmen, vilket för övrigt blev en besvikelse; inga hängbroar och halvtaskig intrig.

Milla håller koll på de omliggande fjällen. Det kan ju komma en ren smygande, eller ännu bättre en elak ekorre som behöver jagas bort ;)

Om man fryser om kinderna kan man ju alltid värma sig på närmaste hund.

Nu är det dags för pulka-race, med två nyinköpta pulkor!!!! Se upp i backen! :)

6 kommentarer:

Tedde och Magda sa...

Så härligt snö, lussekatter och glögg. Jag är avis!
Vilken underbar mössa du har Addis!!

Kramar från ett regnigt Angers! //M

Addis och Leif sa...

Tackar! En av mina favortimössor! (Har några till fast i andra färger... ;)
Hoppas ni har det bra i Frankrike!

*kram*
/A

Familjen Åhlander sa...

Jag är lite avis på er... Vill också mysa ute i kallt väder.

Puss

marita blücher sa...

Hej Addis,
Så roligt att du hittade till mig och vill vara med i min tävling. Vilka fantastiskt vackra naturbilder du visar och årets första lussebullar smakar alltid extra gott.
Ha det så gott.
Kram/Marita

Malin sa...

Åh vilken mysig utflykt ni verkar ha haft! Jag längtar nästan hem till Gävle lite... (jag vet att de har snö där nu...). Dock ska vi fira jul i Gbg i år, så det blir en tur till Gävle efter nyår istället...
Kramar från ett kallt men soligt Göteborg!

Petter & Anna sa...

Tja!!

Härliga vinter bilder!!!
Fina julkort!!! Får man köpa några!!??

Vi ses den 8:e Januari.

´Kramar´

Petter & Anna