måndag 20 april 2009

Bröllop på Nordiska Museet (igen)


Lite bättre bilder från lördagens besök på Nordiska, och så frågade Tereza (i ett tidigare inlägg) om texten som finns i vår monter på Nordiska Museet, så jag lägger in den här:


”Vi hade redan gift oss på stadshuset. Vid själva vigseln ville vi bara ha med vänner och familj, så vi hade en egen ceremoni efteråt i Däggdjurssalen på Naturhistoriska museet, Göteborg. Tärnor och best-men tågade in mot den stora uppstoppade elefanten inför de 150 gästerna och till tonerna av bröllopsmarschen ur Wagners Lohengrin. När det var dags för oss att gå in i salen övergick musiken till Billy Idols rockiga ”White Wedding”. Mormor såg förfärad ut, men övriga gäster verkade uppskatta det. Efter oss kom de sista två brudtärnorna tillsammans med ringbärarna; hundarna Boman och Milla.
Eftersom Leif jobbar som ambulanssjuksköterska blev det ambulanstransport till festlokalen och middagen.
Klockan 11 på kvällen kom ögonblicket som vi hade fasat lite för: brudvalsen. En av våra vänner hade komponerat en tangokoreografi till ”Roxanne” från filmen Moulin Rouge. Den började som en vanlig vals, och bytte till tango under åskådarnas jubel. Dansen gick enligt planerna och applåderna åskade efteråt. Som avslutning glasstårta med Powerpuffpinglan Buttran och Wolverine på, istället för traditionellt brudpar.
Hela planeringen genomsyrades av att vi ville ha bröllopet annorlunda och personligt. Från kläderna till programmet, från ceremonin till fotograferingen, från dansen till festhäftena – allt var minutiöst planerat av oss. Våra vänner och vår familj var alla inblandade, från att sy brudklänningen till att stämpla snöflingor på inbjudningarna, från håruppsättningarna till att leda ceremonin. Ett års planering, samtal med leverantörer, pappersinköp och klänningsprovningar, pysslande och drömmande resulterade i ett bröllop som verkligen blev vårt.”

2 kommentarer:

Tereza sa...

Tack för texten. MEN... lite synd att du inte skrev om BT Commander Wedding Troup... *skratt* Nä, bara skojja! ;-) Roligt att få ta del av texten! Kram!

Emma sa...

Haha vilket roligt och annorlunda bröllop =)